Kosem po epizodama


Kosem 15 epizoda
Desilo se nesto uzasno, nesto neocekivano za sve. Zulfikara dovode do sultanije majke koja je za sve ovo sto se desava kriva i prislone mu noz te ga zlostavljaju pitajuic ga gdje je Kosem ali on porice i kaze da ne zna gdje je. Kosem spasava Zulfikara. Kosem zeli Mustafu odvesti kod princeva svojih ali mu sestra ne dopusta jer se zaista vidi da ne voli Kosem. Ahmet pita Zulfikara kako su mu princevi Osman, Mehmed, majka i Kosem. Pasa mu kaze da je Kosem sve uradila kako bi spasila Safije sultaniju i Mehmeta ali da su nakraju Kosem odveli i zele je udaviti. Kazu joj otmicari da ce Safije i princevi disati onoliko koliko ona izdrzi i stavljaju joj uze oko vrata. Kosem izricu smrtnu kaznu. Dok joj stavljaju omcu oko vrata ona se prisjeca Ahmeta i princeva. Dok se Majka Sultanija raduje da ce Kosem umrijeti i dovodi princa Mustafu na mjesto Ahmeta te Ahmet dolazi ljut pitajuci kakva je to sramota te ubije nekoliko robova. Nakon toga Amhed ulazi kod majke i kaze da ga se od sada nece moci spasiti. Ahmet i Zulfikar odlaze u potragu za princevima i Kosem. Iako su svi mislili da je Ahmet mrtav, saznaju od Mustafe da je ziv. Ahmet pronalazi Kosem i ziva je. Ahmet je sretan kao i Kosem te su sad odlucni da idu za osvetu. Ahmet je majku zatvorio u tamnicu. Mustafina majka je jako bolesna i trazi pomoc od Kosem. Kosem odlazi do majke sultanije i podsmjehuje joj se govoreci joj da je to zasluzila. 


Kosem 14 epizoda
Fahrije je uhvacena kako prica sa muskarcem, svojim bivsim dragim te zbog toga doalzi pred Ahmeta koji  joj kaze da ce jednoga dana izaci iz dvorca, da ali pod kojim uslovima. Fahrije place jer su joj odveli dragog. Kosem kaze da svako dobije ono sto i zasluzuje. Majka grdi Ahmeta govoreci mu sta je uradio, zar su samo rijeci njegova pravda.  Mehmet joj neda da govori u njegovo ime i da mu zapovijeda sta treba a sta ne treba raditi. Jedna od sultanija saznaje da je vojska ispred njenog dvora i da imaju oruzje. Majka sultanija kaze da je dosao i taj veliki dan koji su svi cekali...


Kosem 13 epizoda
Kosem odlazi u potragu za sinom i nalazi ga u rukama jedne djevojke koja stoji na terasi i zeli ga baciti. Ona je moli da ne radi to. Kalfa donosi sal od Kosem majci sultaniji i kaze da ce taj sal uzeti za dzenazu Kosem. Kosem nakon sto uzme svoga sina u ruke odlazi da trazi svoju i zastitu za sina od majke i kaze da ne zeli ostati  u tom dvorcu. Ahmet kaze majci rijeci koje su je natjerale na plac. Kome Kosem prijeti ukoliko jos jednom pokusa nauditi njenom djetetu da ce biti protjeran iz tog dvorca, Ko spominje Dervis pasu, zaljubljenost u njega...Kosem kaze majci sultaniji da samo ceka sta ce je sve snaci kada Ahmet sazna sta se desilo njegovom sinu...Kosem kaze da se boji Fahrije. Ahmet joj kaze da se ne brine da su oni jedno da ce sve prevazici skupa. Fahrije kaze svom bivsem dragom kako je gotovo kako ce jednoga dana izaci iz dvorca i otici svome muzu Dervis Pasi i traziti utjehu i ljubav u njemu. 


Kosem 12 epizoda
Ahmed dolazi do majke i pita je gdje ej Fahrije sta je s nje. Kaze majci da ce se kajati za sve sto je uradila. Sultanija trazi oprost od sina. Kosem je vec pomalo pocela da dobija trudove te se plasi svega. Dolazi tren i njenog poroda, poradja se i rodi sina, princa Ahmedu. Kalfa odlazi do Sultana i kaze mu da je dosao vakat te da se Kosem porodila i rodila mu princa. Ahmed je sretan i odmah odlazi i nadije ime sinu. Kosem je sretna. Nakon sto se malo odmorila Kosem odlazi da uzme sina ali ga nema te trci po palati i govori da nema princa, da je nestao. Mehmed princ je otet, ali od strane koga?


Kosem 11 epizoda
Babica govori Kosem, imam dobre vijesti Kosem Sultanija, vi ste najmanje dva mjeseca trudni. Kosem, znaci imam još jedno srce koje kuca u meni sada. Odmah odlazi do Ahmeta i kaze mu sretnu vijest, mi ćemo imati bebu. Handan kaze Dervisu ti ćeš ostati daleko od nje, njena ljubav je opasna. Derviš joj odgovara, osoba o kojoj vi govorite, sada je moja zakonita žena, kako mogu ostati daleko od nje? Kosem odlazi do Majke sultanije i kaze da je htjela da bude prva osoba koja joj daje dobre vijesti. Trudna sam. Bulbul Aga kaze kako prava bitka počinje sada. Tu će biti krvoproliće.Ahmet se budi i shvati da je bio sa plesacicom i hvata se za glavu. Fahrije place i kaze kamo srece da je dosao dzelat i ubio je da ne tuguej toliko. 


Kosem 10 epizoda
Kosemin otac ipak umire jer umjesto lijeka su mu dali vodu i tako nasamarili Kosem. Nakon svega sto je snaslo Kosem,ona sva puna bijesa odlazi do majke Sultanije i prijeti joj, kaze joj da je se od sada plasi. Majka odmah reaguje te poziva djevojke od kojih izdvaja Katarinu i kaze joj sta joj je ciniti kako mora da se organizuje ples u odajama princa Ahmeda te da ga zavede kako zna i umije kako bi je Ahmed pozvao sebi. Katarina slusa zapovijed majke i oblaci najljepsu haljinu te zavodi princa. Kosem je sokirana kada sazna da je princ dobio sina kome je i nadio ime Hasan. Nakon toga se miri sa cinjenicom da gubi princa.


Kosem 9 epizoda
Kosem je sad zapravo Anastasija koju su doveli u dvor. Kosem dolazi u vrlo neugodne situacije zbog majke Sultanije koja je odlucna da je se rijesi. Podvaljuje joj jos jedan problem koji Kosem nije napravila te tako sto je jedna dzarija trudna i pada te optuzi Kosem da je ona kriva za gubitak njena djeteta. Kosem dolazi kod Sultanije i kaze da nije kriva i da ona nista nije uradila ali joj Sultanija kaze ako ne prizna gresku da ce joj ubiti oca. Ima da bira da joj ubiju oca ili majku. Nakon toga Kosem poludi i odlazi do Ahmeta i kaze da ne moze vise pritiska te da mora nesto da mu kaze. Njenog oca su bacili u samicu i dali mu neki otrov te joj rekli da ima toliko vremena da ode do Ahmeta i kaze mu istinu i da ide onda spasiti oca sto Kosem i uradi, ode do Ahmeta kaze mu sta je bilo te trci do oca da ga spasi...Da li ce Kosem uspjeti nagovoriti Ahmeta da ostanu u dvoru ili ne i time spasiti svoga oca...


Kosem 8 epizoda
Kosem dolazi do Ahmeta i kaze mu da je neizmjerno sretna. On joj kaze da ona cini njemu zivot sretnijim. Ahmet je odlucio da iznenadi Kosem te to i ostvari na taj nacin sto joj sredi sobu punu poklona samo za nju i dovede je tu i pokaze joj. Ona je ocarana njegovim poklonom, odjecom, obucom, nakitom, punom sobom poklona. On joj kaze da sve to zasluzuje i da je njegovo sve. Kosem dolazi u sukob sa majkom Sultanijom. Ona biva ljubomorna jer vidi na Kosem stvari od kojih blista i shvata da joj je to Ahmet uzeo. Ahmet je otisao u pohod. Majka mu se protivila ali uzalud, jer Ahmet je ustrajan na svojoj odluci. Ahmet se vraca i njegopva majk a je sretna kao i Kosem. Sultanija Safije odlucuje da ne izgubi sina te se odlucuje na igru kakobi sprijecila njihov odlazak. Nakon sto svoj plan i naredi ona se smjeska govoreci da zeli sad vidjeti Kosem, kako ce se sad osjecati..Halime govori sinu da ona mora ici, a maleni sin joj kaze da se boji i da ce sad ostati sam i pocinje plakati..


Kosem 7 epizoda
Beren se pojavljuje kao Kosem u sedmoj epizodi. Kosem dolazi u dinastiju kao najmocnija i najstrasnija zena sultana i majka njegove djece. Kosem nakon sto dodje u palatu zaustavlja age da ne cine gresku. Kosem svi pozele dobrodoslicu. Sultanija pozove Kosem da dodje do nje i kaze joj da sve ima, sada je samo na njoj koliko ce sve to znati cijeniti i na koji nivo ce sebe podici. Kosem je sretna jer je pored princa, uzivau njegovom prisustvu. Kosem ce poslije morati zrtvovati svoju ljubav, djecu i sve zbog moci i polozaja, da li ce biti sretna nakon toga???


Kosem 6 epizoda
Kada ugledaju Ahmeta bez svijesti sokiraju se sultanije. Mustafa je takodjer unisten. Nasiju bicuju zbog Ahmeta, i pored toliko pretrpljenog bola Nasija opet priznaje pred svima da ce bez obzira na udarce i rijeci opet ostati pored Ahmeta i da ga nikad nece ostaviti. Nasije je dobila batine zbog pokusaja bjegstva. Sultanija Halime narucuje da se Mustafa ubije. Mustafu donose bez svojesti, da li je to mrtav? Ahmetu donose lijek i lijece ga a Nasiji nedaju niblizu. Nasija nekako pokusa doci do Ahmeta ali je sprijece te ona samo na vratima moli Ahmeta da se probudi. Jakup priznaje da je on ubio pasu...


Kosem 5 epizoda
Da li je do Ahmeta stigao otrov koji je nanijetila sultanija da mu dospije u usta, da li ce se to rijesiti svojih neprijatelja? Zasto je Sahinu omca oko vrata? Nasija dolazi pred sultaniju i sultanija joj kaze da su nasli prikladnog muza za nju. Nasija je sokirana tim saznanjem. Aleksandar je dobio batine, gdje su ga smjestili? Anastasija kaze princu kako je pisala pisma majci i oci i da ih je davala Kalfi Dzener ali ona ih nikad nije slala sve je laz bila. Ahmet pita Nasiju zasto se zeli vratiti kuci i zasto ga je poljubila.Nasija se nalazi sa Aleksom i grdi ga jer je slagao sto nije dosao kada su se dogovarali da se nadju ali onjoj kaze da je bio pobjegao iz stozera ali da su ga uhvatili i da su mu lice unakazili. Dervisu govori sultanija da se cuva princeva. Safije sultanija je pokazala Fahrije njene odaje koje bi trebale biti gotove do vjencanja...Nasija kaze Aleksandru ako je opet iznevjeri da ce se pokajati on joj kaze da ce ovaj put doci i otvoriti joj kapiju da pobjegne i ode svome domu. Safije usltanija daje Nasiji najljepsu haljinu koju su dobile od vojvotkinje od Genove. Pervaniju naredjuje Safije da sredi kosu Nasije. Rašu, posljednju sultanovu miljenicu daju Nasiji za njenu sluskinju. Sultanija Halime nikoga se ne boji, samo kaze kako se Boga boji tako da ni Fahrije nece koju je majaka Safije nazor udavala. Nasije se nadje sa Ahmetom vladarem i zavrse skupa tu noc. Legari i Ali su pomogli ALeksandru. Nasija sa svojom prijateljicom bjezi. Aleksander, Iskender je dosao i otvorio joj vrata. Aleksander bjezi sa Nassijom. Ahmetu je ponovo lose. Nasija se vrati s pola puta izvine se Aleksanderu i kaze da ona pripada Ahmetu.


Kosem 4 epizoda
Nasija dolazi u sedmicu punu iskusenja. S kim ce je zakljucati u sobu i ko ce joj prijetiti nizem i kako ce se Nasija uspjeti osloboditi, ko ce joj pomoci. Sultanija iskusava Jakupa, daje mu neki otrov kako bi joj dokazao da li joj je odan ili ne te mu nakon sto prizna sultanija daje protuotrov te ga vraca u zivot. Sta ce vladar dozivjeti i koga ce morati smaknuti od svojih pasa i zbog cega. Ko izvodi carolije kako bi dosla do princa. Nasija odlazi na balkon i zeli da skoci ali joj vladar prilazi i kaze joj da ni slucajno ne uradi to sto misli. Da li ce se Nasija baciti sa terase??Aleksandra dovode u dvor i Nasija prolazeci pored njega cuje njegov glas te se okrenejer joj zvuci poznato. Aleksandra su doveli jer je pogrijesio. Vladar mu kaze da gaje ponizio pred svojim podanicima. Silahdar agu vladar zovne i kaze mu da mu doda mac. Uplasi Aleksandra. Sultanija zove Dervisa i pita ga na koju stranu ce se on okrenuti kada je odanost u pitanju te mu kaze da je obustavljena izgradnja dzamije koju je dala da se radi poslije Sulejmanove smrti. Dervisa pozove sultanija i kaze mu da su mu odredili da ozeni Fahrije sultaniju, najbolju jer je i on najodaniji i obrazovan aga. On se iznenadi. Nasije pita Dzenet hatun gdje je bila a ona joj kaze da je bila sa Sultanom Ahmedom. Sahin i Mehmet se pobiju. Menekse slusa sultaniju kako kaze da nije mogla spasiti svog Mahmuta kako koraca u smrt te da su njeni neprijatelji Mehmet i Sahin te da ce izgorjeti kao te svijece..


Kosem 3 epizoda
Nasija je bila pored vladara ali je otisla nakon sto je vidjela da je zaspao. Vladar se budi i doziva Nasiju ali ubrzo nakon toga vladar dobiva lose vijesti. Nasija je nasla sporednu sobu koja je pored sobe ukojoj vladar drzi govor te cuje kako je bivsi vladar otrovan te da je ispitao to na svom psu kome je davao otrov 40 dana i taj dan je i pas uginuo. Gazanfera i Osmana su ubili jer nisu htjeli da im daju sto su htjeli, zato sad sultanija majka trazi od vladara da da narodu sta zele inace ce i njih ubiti. Majka trazi da vladar odmah podijeli ceremonijalne napojnice. Od Sahina trazi brat da ode vladaru i trazi sultaniju. On mu kaze kako je uzeo Mustafu i predao mu ga te mu je vladar obecao da ce mu svaki njegov zahtjev ispuniti...


Kosem 2 epizoda
Anastasija se samo nada u pomoc Aleksandra koji joj je obecao da ce doci i spasiti je. Ko je pobjegao iz dvora i cije dijete zbog toga ispasta. Anastasija sve to gleda sa strane. Ahmed ce uspjeti u svojim namjerama. Sultanija je jako ljuta jer age koje se vrte po dvoru ili jednostavno spavaju dok drugi bjeze iz dvorca im naravno dijeli kazne. Anastasija postaje mudra te odlucuje da se smiri kako bi smislila plan kako da pobjegne iz palace.


Kosem 1 epizoda
Ahmed je sin sultana Mehmeda a majke sultanije Handan. On prica svoju pricu dok je bio u dvorcu sa svojim bratom. Prica o nepravdi koja se desava u njihovom svijetu. Prica kako je dosao 20 godina nakon sultan Sulejmana u dvor. Kako je svoje djetinjstvo proveo u Manisi. Prica kako je i nepravda da bi se doslo na prijesto da svu bracu moras pogubiti. Enzo je dosao na losu stolicu jer dolazi neko po Anastaciju, negovu kcerku. Nasiju odvode. Nasiju odvode u dvor ali i daju novac njenom ocu. Andro ili Aleksandar je momak kojeg upoznaje i srece Nasija. Nasija ide u Edirnu ali trazi od Aleksandra da joj obeca da ce doci po nju i spasiti je. On joj obecava. Nasiju dovode u Edirne i zatvaraju je u sobu, ona sve rusi kako bi izasla ali uzalud. Sofiji dovode Anastasiju i ona je moli da je vode kuci. Sultanija joj daje novo ime Mahpejker iako su joj ranije davali ime Hatidza. Sultanija kaze Anastasiji da se nikad vise nece vratiti kuci, da ostaje u dvoru te da je do nje koju ulogu ce sebi zauzeti i kako ce zivjeti. Anastasija je ocajna.
Noviji Stariji